Rust en ruimte zijn noodzakelijk om goed te kunnen functioneren. Dit geldt zowel professioneel als prive, dit geldt voor organisaties, teams en individuen. Op gezette tijden stilstaan bij waar je staat; hoe gaat het? Wat waren je doelen en redenen van bestaan? Moet je bijsturen? Wat schuurt er? Wat belemmert het zicht op wat echt belangrijk is? Novavido gaat uit van waarden en betekenis. Elke organisatie en elk individu wordt gedreven van uit waarden en behoeftes die samen de betekenis vormen van wie en wat je wil zijn, op welk niveau dan ook. Betekenis geeft zin aan het leven en leidt tot taken. Door de dagelijkse gang van zaken terug te leiden tot de taken en de betekenis ontstaat er zicht op wat er aan de hand is en waar bijgestuurd kan en moet worden om weer op de juiste weg terecht te komen. Novavido schept samen met jou de ruimte om te creëren en de obstakels die we op ons pad tegenkomen om te zetten in krachten die voor ons werken. Wij geloven dat je alle vraagstukken van meerdere kanten moet beschouwen en dat alles met elkaar samenhangt. Novavido werkt vanuit alle mogelijke gezichtspunten en een zo divers mogelijke kennis. We gebruiken kennis uit vele bronnen want we geloven niet in een dominantie waarheid. Wetenschappelijke inzichten combineren we met inzichten uit het boeddhisme en de filosofie en vooral uit de praktijk. In de overtuiging dat elke bron van kennis ons groei kan geven, werken we samen met jullie aan persoonlijke en organisatorische doelen. 

Bij ons zal je dus geen holle managementretoriek vinden. Geen dikke rapporten doorspekt met lege Engelstalige terminologie. Je zal ook geen moderne managementtheorieën vinden die doorgaans niets meer blijken te zijn dan oude wijn in nieuwe zakken. Wij denken logisch, nuchter en praktisch met u mee. We laten de lucht uit opgeklopte teksten, plannen en rapporten lopen, zodat uw organisatie weer kan ademen. Geen bullshit-management maar gewoon gezond verstand gebaseerd op vele jaren ervaring in het werken met mensen. Wij worden niet per woord betaald, maar per idee.

uitgangspunten

Alles gebeurt vanuit een goede intentie

 

Niet oordelen maar waarderen

 

Elk mens is van goede wil en gemotiveerd om het goede te doen

 

Problemen en moeilijkheden zijn tijdelijk

 

Obstakels zijn wegwijzers

 

 

werkwijze

NovaVido is een netwerkorganisatie. Per opdracht zoeken we de juiste personen. We doen dit niet aan de hand van de grootte van de opdracht , maar aan de hand van wat nodig en nuttig is. Het kan dus zijn dat aan een kleine opdracht meerdere mensen werken een aan een grotere maar eentje, maar het kan ook andersom. Alle variaties zijn mogelijk. Maatwerk is hier het devies. Als we bijvoorbeeld adviseren over een strategietraject betrekken we daarbij mensen uit andere branches dan waar de opdracht wordt uitgevoerd. Zo voorkomen we tunnelvisie en brengen we inzichten die tot voor kort onbeschikbaar waren naar binnen. Een ambtelijk team dat vastloopt kan veel baat hebben bij de blik van een ondernemer bijvoorbeeld. Een bedrijf dat zijn personeelsgroei goed wil organiseren zou misschien veel baat kunnen hebben bij de inzichten van een HRM-manager bij de overheid. We zoeken voor elke opdracht een passende mix van mensen. Voor trainingen van een team met moeilijkheden zoeken we misschien wel een leraar met ervaring in het speciaal onderwijs. Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat mogelijk is. Alles is namelijk mogelijk. Door deze mix van mensen en ervaringen zorgen wij voor nieuw zicht op het vraagstuk.